vrijdag 22 februari 2013

Lantaarn (+ foto tutorial!)

Deze nail art is al eerder op mijn vorige blog verschenen.

Op de een of andere manier heb ik een zwak voor ouderwetse lantaarnpalen ;). Misschien komt het wel door de lantaarnpaal in de boeken en films van Narnia of door die in de boeken van Maaike en Domenico. Of gewoon omdat ze van die sierlijke krullen hebben. Het maakt eigenlijk ook niet uit. Ik kwam op het idee om er een op mijn nagel te maken en dit is het geworden. Wil je weten hoe ik dit heb gemaakt? Kijk dan verder!Zoals je in de titel kan lezen heb ik een fototutorial gemaakt. Hier komt ie:


Zoals je ziet staat er bij elk fotootje een nummer:

1. Lak je nagels met een base coat. Ik heb zelfs twee lagen base coat gebruikt, omdat donkerblauw een hardnekkige kleur is. Anders ben ik namelijk bang dat mijn nagels een blauwe gloed krijgen Als ik deze nail art eraf haal.
2. Lak je nagels donkerblauw.
3. Maak met een spons een paarse vlek op je nagel. Dit doe je door op een schaaltje een druppel paarse nagellak te doen en daar een deel van een keukensponsje in te dopen. Dep dit vervolgens op je nagel.
4. Doe hetzelfde als bij stap 3, maar nu met de kleur lichtblauw.
5. Maak nu het zwarte deel van de lantaarn met een dun kwastje. Op de foto's kan je zien hoe ik dit heb gedaan.
6. Vul het vak in de lantaarn op met een lichte kleur geel. Ik heb hiervoor een gele en een witte nagellak door elkaar gemengd.
7. Spons ook nog wat van deze kleur om de lantaarn heen.
8. Het is heel normaal als je met de gele nagellak over de zwarte randen heen bent gegaan. Ga nog een keer met zwart over de randen heen om dit weg te werken.
9. Spons nu met een beetje goude glitter nagellak over de lantaarn heen.
10. Laat alles goed drogen en lak dan een top coat over je nail art heen. Ik heb een matte top coat gebruikt, maar je kan natuurlijk ook gewoon een glansende top coat gebruiken.


Wat vind jij van ouderwetse lantaarnpalen0?


4 opmerkingen: