dinsdag 23 april 2013

Textured nails (+ foto tutorial!)

Zoals ik jullie in m'n vorige post al vertelde, deed ik laatst een leuke ontdekking. Toen ik klaar was met de nail art die je toen kon zien, had ik het gebruikte sponsje nog op mijn bureau liggen. Op een gegeven moment deed ik een nagel van mijn andere hand, die ik blauw had gelakt, op het sponsje. Er kwam een rimpelige gradient op. Ik vond dit wel heel erg lijken op een texture lak (google maar eens even ;) ). Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: ik heb een manier gevonden waarbij je een gradient kan maken met veel reliëf zonder textured nagellak :).


"Huh? Eva, je had het toch over blauwe nagels?" Klopt :). Dat was op mijn linkerhand en toen ik het op mijn rechterhand wilde gaan doen had ik meer zin in roze ;) en heb ik het blauwe eraf gehaald.Ik wil jullie natuurlijk heel graag uitleggen hoe je dit doet ;). Daarom heb ik een fototutorial gemaakt. 1. Op het eerste plaatje zie je welke dingen je nodig hebt: twee of drie lakjes van ongeveer dezelfde kleur, twee sponsjes en een wattenstaafje.
2. Lak eerst je nagels roze.
3. Pak een van de sponsjes en lak een baan van de donkerste nagellak onderaan.
4. Lak een laag van je lichtere nagellak daarboven.
5. Wacht nu een paar minuten. Zo droogt de nagellak in het sponsje en loopt het niet gelijk in elkaar over als je je nagel erop drukt. Na die paar minuten druk je je nagel op het sponsje.
6. Haal je nagel van het sponsje en druk het op het andere schone sponsje. Ga een paar keer op en neer. Zo krijg je het reliëf erin.
7. Doe dit bij al je nagels. Het is heel normaal als je nu overal nagellak hebt zitten.
8. De nagellak die je op je huid hebt zitten haal je er met een wattenstaafje met nagellak remover er gewoon weer af.
9. Voila! Klaar is Kees.


Heb je ooit wel eens van textured nails gehoord?
4 opmerkingen: